کابینت ام دی اف
کابینت ام دی اف چیست؟
همونطور که در ابتدای همین مطلب هم گفتیم، جنس بدنه ی این نوع کابینت ها از ورق ام دی اف (MDF) است. در اینجا بدنه کابینت یعنی دربها، تاج، پاخور، کناره و خلاصه همه بخشهایی از کابینت که وقتی دربهای کابینت بسته هستند دیده میشن، بجز صفحه روی کابینت. برای صفحه کابینت ام دی اف معمولا استفاده از صفحات سنگ طبیعی یا صفحات کورین زیبایی خاصی به کابینت میده.
کاربرد ورق های ام دی اف
ام دی اف (MDF) فقط برای کابینت سازی استفاده نمیشه. بلکه کمد دیواری و ریلی، دکور، میز تلویزیون و خیلی وسایل دیگه هم باهاش ساخته میشن. ام دی اف ها تنوع رنگ و طرح زیادی دارند و کیفیت اونها هم بسته به کارخانه تولیدشون متفاوته.
ورق های ام دی اف (MDF) انقدر پرکاربرده که حتی زمانی که از متریال با کیفیت تر و زیباتری مثل «های گلاس» برای ساخت کابینت هایگلاس یا روکش چوب برای کابینت روکش چوب استفاده میشه، معمولاً یونیت کابینت (یعنی سازه یا چهارچوب کابینت) رو از ام دی اف می سازند.
کابینت ممبران
کابینت ممبران چیست؟
این کابینت به کابینتی گفته میشود که در آن از روکش ممبران استفاده شده باشد.
بهتر است بگوییم که ممبران یا وکیوم یکسری روکش پیویسی هستند که بر روی جنسهای مختلف از جملهام دی اف، چوب یا نئوپان کشیده میشوند و به آن جنس خام زیبایی میبخشند.
اکثر این روکشهای پیویسی بر رویام دی اف کشیده میشوند و متریال خام کابینتهای ممبران اغلب ام دی اف است.
روال کار به این صورت است که بر رویام دی اف خام یا ام دی افی که با دستگاه سی ان سی ابزار زده شده است ابتدا چسب زده میشود و به کمک تکنولوژی مخصوص روکش ممبران برای روی آن وکیوم میشود.
قیمت بالا
معمولاً به دلیل قیمت بالا، فقط آن سمت ام دی اف که به سمت بیرون است روکش ممبران میشود و طرف دیگر با پیویسی سفید پوشش داده میشود.
معمولاً کابینت ممبران را با کابینت کلاسیک یکی میدانند اما درواقع کابینت ممبران میتواند هم به صورت کلاسیک و هم به صورت مدرن کار شود.
اگر بر روی یک ام دی اف طرحهای کلاسیک کار شود و بعد روکش ممبران شود طبیعتاً به آن کابینت کلاسیک میگویند و اگر به صورت ساده روکش شود میتوان در کار مدرن از آن استفاده کرد.
این کابینت دارای مدلهای مختلف و دو نوع طرح روکش است. نوع اول هم مناسب طرحهای کلاسیک و هم مناسب طرحهای مدرن است، اما روکشهای ضخیمتر و براق نیز وجود دارد که مخصوص کابینت ممبران مدرن است.
با توجه به طرح و رنگ میتوان از روکشهای نوع اول در طرحهای مختلف مدرن و کلاسیک کابینت ممبران استفاده کرد و روکش نوع دوم که ضخیم و براق است فقط در طرحهای مدرن قابل استفاده است.
به این نکته توجه کنید که این کابینت تأثیر زیادی در دکور آشپزخانه و زیبایی خانه دارند و از طرفی تنوع طرح در کابینت ممبران نسبت به بقیه جنسهای کابینت بیشتر است.
کابینت های گلاس
کابینت های گلاس چیست؟
کابینت های گلاس همانطور که از اسمش پیدا است، از ورقههای های گلاس ساخته شده است. کابینت های گلاس ظاهری براق و شیشهای شکل دارد. این مزیت بی نظیر باعث شده که اغلب بانوان را شیفته خود کند. در خرید کابینت هایگلاس اولین ملاک مشتریان مقرون به صرفه بودن کابینت است. کابینت های گلاس بسیار مقرون به صرفه است و پیشنهادی ایده آل و شگفت انگیز برای مشتریان است.
مدل کابینت های گلاس جدید بهترین پیشنهاد برای آقایان و بانوان ایرانی است به این دلیل که این کابینت علاوه بر زیبایی قیمت مناسبی دارد؛ به این ترتیب جای هیچ شک و تردیدی را برای آقایان و بانوان ایرانی باقی نگذاشته است. اما قبل از خرید مدلهای کابینت های گلاس میبایست به مزایا و همچنین معایب این گونه از کابینتها توجه نمود.
مزایای کابینت هایگلاس
کابینت های گلاس به دلیل وجود پوششی از جنس پلکسی گلاس بر روی مغزی ام دی اف، درخشش خیره کنندهای را به نمایش میگذارد؛ این مزیت کابینت های گلاس به محبوبیت آن اضافه کرده. به دلیل درخشش کابینت هایگلاس بسیاری از افراد در نگاه اول مجذوب این نمونه کابینتها میشوند. یکی دیگر از مزایای مدل کابینت های گلاس جدید، تنوع در طرح کابینت های گلاس و رنگ متریال های گلاس است.
به همین منظور میتوان دنیای طرحهای کابینت های گلاس را به هر شخصی با هر سلیقهای معرفی نمود. همانطور که در بخشهای بالا به آن اشاره شد، طرح کابینت هایگلاس در دسته کابینت مدرن و امروزی است. یکی دیگر از مواردی که به محبوبیت طرح کابینت های گلاس اضافه نموده؛ قیمت آن و مقرون به صرفه بودن آن است. درست است که کابینت های گلاس از کابینتهای ام دی اف گرانتر است، اما از بسیاری از کابینتهای دیگر قیمت پایینتری دارد. از جمله این کابنیتها میتوان به کابنیت ممبران، کابینت روکش چوب و چوب قیمتی اشاره نمود که قیمتی بالاتر از کابینت هایگلاس دارند.
معایب کابینت های گلاس
همان طور که در قسمتهای بالا به آن اشاره کردیم جنس مغزی کابینت های گلاس از ام دی اف خام است. کابینت ام دی اف هم مغزی، از جنس ام دی اف خام دارد. البته باید به این مورد توجه کنید که این دو نمونه ورقه تفاوتهای زیادی باهم دارند. ابعاد، یکی از تفاوت ورقهها است.
ابعاد ورق ام دی اف و های گلاس با هم متفاوت است. یکی از معایب بارز در کابینتهای ام دی اف نفوذ رطوبت به مغزی کابینت است، بنابراین در این قسمت میتوانیم بگوییم که کابینت های گلاس نیز از نفوذ رطوبت در امان نیست. پوششی که کابینت های گلاس دارد، بر خلاف اینکه باعث جذابیت، زیبایی و درخشانی کابینت میشود در برابر خط و خش مقاومت بالایی ندارد و کوچکترین ضربهای باعث ایجاد خط و خش بر روی کابینت های گلاس میشود.
یکی دیگر از ویژگیهای کابینت های گلاس بازتاب نور است که این بازتاب نور باعث میشود اگر اثر انگشت یا دست بر روی کابینت باقی بماند به صورت خیلی واضح دیده شود. بنابراین باید تلاش و دقت خود را به کار بگیرید که اجسام تیز و سنگین به کابینت های گلاس برخورد نکند و همچنین باید در بازههای زمانی کوتاه، کابینت خود را تمیز کنید و از ایجاد لک جلوگیری کنید.
کابینت انزو
کابینت انزو چیست؟
کابینت انزو در حقیقت یک مدل خاص از تولیدات شرکت zentique ایتالیا بود که بدلیل کیفیت بالا و طراحی متفاوتی که داشت خیلی سریع معروف شد و در سراسر دنیا تبدیل به یک برند مطرح و پر فروش شد. این مدل کابینت، نوع خاصی از کابینت پولیشی است که به دو صورت رنگ شده و روکش PVC (وکیوم) تولید می شود. شاید هزینه تمام شده کابینت وکیوم کمتر از حالتی باشد که از رنگ برای پوشش روی کابینت استفاده شده باشد اما ظرافت و زیبایی کابینت های رنگ شده بیشتر است.
مهم ترین چیزی که در تولید کابینت آشپزخانه انزو اهمیت دارد کیفیت رنگ مصرفی و البته وجود کارگاه رنگ مجهز و ایزوله (بدور از هرگونه گرد و غبار) است. استفاده از ام دی اف خارجی و یراق آلات با کیفیت نیز می تواند در کیفیت طراحی کابینت طرح انزو موثر باشد.
مشخصات کابینت انزو
سبک نئوکلاسیک
بدنه یا یونیت ام دی اف
درب ام دی اف خام CNC کاری شده با ضخامت های مختلف
یراق (ریل، لولا و…) فانتونی یا بلوم
رنگ پلی اورتان یا پلی استر و نیم پلی استر
کابینت تمام چوب
کابینت تمتم چوب چیست؟
کابینت چوبی زیر مجموعه سبک کلاسیک می باشد با این تفاوت که کابینت چوب گران قیمت ترین مدل کابینت کلاسیک است. علت قیمت بالای این مدل کابینت آشپزخانه متریالی است که در آن مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از چوب طبیعی درختان مختلف در این سبک کابینت علت قیمت بالای آن است. درختان (راش، گردو، گیلاس و…) متریال اولیه این مدل کابینت آشپزخانه است. کابینت کلاسیک چوبی به نام کابینت تمام چوب یا کابینت چوبی نیز شناخته میشود. این مدل کابینت لوکس ترین، مجلل ترین نوع کابینت جهت محافل و مجالسی خاص است. البته کابینت چوبی در ویلاهای شمال کشور و مناطقی از شمال تهران به وفوور دیده می شود.
مزایای کابینت چوبی
۱. طرح زیبای چوب
کابینت های چوبی بسیار زیبا می باشند و این زیبایی همیشگی است. زیرا چوب نقش و نگار چشم نوازی دارد و همواره نظر انسان را به خود جلب می نماید و با هر سلیقه سازگار می باشد. یکی از دلایلی که چوب را جذاب نموده است بافت های متفاوت انواع چوب ها با یکدیگر است. در واقع شما دو بافت کاملا یکسان از چوب نمی توانید بیابید. لازم به ذکر است کابینت های تمام چوب می تواند به تنهایی ارزش هر خانه ای را بالا خواهد برد.
۲. انطباق پذیری
چوب انعطاف پذیر می باشد و می توان به روش های مختلف به آن طرح و شکل متنوعی داد. به همین سبب چوب قابلیت ابزار خوری بالایی دارد. در واقع کابینت چوبی را می توان در انواع مدل و طرح ساخت و دقیقا امکان سفارشی سازی آن بنا بر سلیقه کارفرما وجود دارد. کابینت های چوبی در شکل ها، اندازه ها و عمق های مختلفی ارائه و به مشتریان کمک می کند تا آشپزخانه یا حمام شان بسیار منحصر به فرد تر ساختخ شود.
۳. دوام بالای چوب
همه ی کابینت های چوبی از یک نوع چوب ساخته نشده اند. بعضی از چوب ها دوام بالاتری نسبت به بقیه دارند. چوب های با کیفیت و گران قیمت، سال های بسیار زیادی عمر می کنند. برای مثال بلوط سفید عمر و دوام بالاتری نسبت به بلوط قرمز دارد.
۴. تنوع کابینت های چوبی
چوب انواع مختلفی دارد که در قیمت، ظاهر و دوام باهم متفاوت هستند. تنوعی که در چوب وجود دارد باعث برتری آن نسبت به دیگر مواد برای ساخت کابینت می شود، به ویژه آنکه می توان چوب را به رنگ دلخواه خود در آورید
۵. هزینه نصب و تعمیر کابینت چوبی پایین می باشد.
ساخت و نصب کابینت های چوبی آنچنان به نیروی کار زیادی احتیاج ندارند و این به این معناست که می توان حتی با ایجاد تغییرات بنا به سلیقه خود هزینه های کمتری برای نصب انها پرداخت کنید. برعکس، برای مثال نصب کابینت های فلزی نیازمند نیروی کار زیادی می باشد و به همین دلیل می تواند هزینه های بیشتری را به کارفرما تحمیل نماید.
۶. قابلیت نصب انواع دستگیره و یراق آلات
با توجه به جنسی که چوب دارد، می توان انواع یراق آلات و دستگیره را بر روی آن نصب نمود. همین امر موجب زیبایی بیشتر کابینت های چوبی می شود.
معایب کابینت چوبی
هر چیزی در زندگی دارای نقاط ضعفی می باشد و اینکه بگوییم کابینت های چوبی هیچ معایبی ندارند یک دروغ محض است. برخی از معایب این نوع از کابینت ها به شرح زیر می باشند:
۱. امکان صدمه دیدن کابینت های چوبی با آب و یا هجوم حشرات از نقایص اصلی این نوع کابینت به حساب می آید.
۲. حشرات می توانند به چوب خیلی ساده تر از سایر مواد آسیب برسانند.
لازم به ذکر است بعضی از چوب ها آسیب پذیری بیشتری در مقابل آب و هجوم حشرات دارند. انتخاب چوب هایی مانند ساج و سرو که مقاومت بیشتری در مقابل این تهدیدات دارند می تواند کمک کننده باشد. البته راهکارهایی برای نگهداری از کابینت چوب وجود دارد که باعث می شود آسیبی به کابینت نرسد.
کابینت رنگ پلی اورتان
کابینت پلی اورتان چیست؟
در ابتدا لازم است بگوییم پلی اورتان نام جنس کابینت نیست بلکه نوعی رنگ است که در سبک کابینت آشپزخانه نئوکلاسیک و کابینت انزو از آن استفاده می شود. در کابینت آشپزخانه پلی اورتان جنس بدنه آن MDF خام است که یک طرف آن هیچ گونه روکشی ندارد و سطح آن با رنگ پلی اورتان که بسیار با کیفیت است و ماندگاری زیادی در مقایسه با دیگر رنگ ها دارد پوشش داده شده است و سمت دیگر آن دارای روکش و به رنگ سفید است.
با استفاده از رنگ پلی اورتان می توانید فرسودگی کابینت های آشپزخانه خود را کاهش دهید و با تنوع زیاد و پالت رنگ گسترده ای که دارد و انتخاب رنگ دلخواه و مورد علاقه خود، با توجه به وسایل آشپزخانه و دکوراسیون خانه ظاهری جدید و جذاب به فضای داخلی آشپزخانه ببخشید.
هرچه تعداد لایه های رنگی که بر روی سطح این کابینت استفاده می شود بیشتر باشد، کیفیت و ماندگاری آن بر روی کابینت افزایش می یابد و اگر از تعداد لایه های رنگ کمتری استفاده شود، رنگ کابینت با چند ضربه و برخورد کنده و پریده می شود پس کیفیت و دوام کابینت با تعداد لایه های رنگ رابطه ای مستقیم دارد.
کابینت روکش چوب
کابینت روکش چوب چیست؟
کابینت یکی از فاکتورهای ضروری آشپزخانه میباشد که حضور آن باعث ایجاد نظم و ترتیب در فضای آشپزخانه میشود. چوب های طبیعی و گران قیمت، دشواری ساخت و طراحی، دوام و ماندگاری بسیار بالا، کمیاب بودن برخی از چوب های طبیعیو عوامل مختلف دیگر موجب گشته تا قیمت کابینت آشپزخانه تمام چوب بسیار گران قیمت باشد و بهای خیلی زیاد آن علاقه مندان به هنر کلاسیک را از خرید کابینت آشپزخانه دلخواهشان پشیمان سازد.
اما همیشه راهکار هایی برای حل این مشکلات وجود دارد. اگر علاقه مند به داشتن کابینت های چوبی می باشید می توانید کابینت آشپزخانه روکش چوبی را انتخاب نموده و از تمامی زیبایی های طرح های کلاسیک با قیمت کمتری بهره مند شوید. این گونه از کابینت های شیک و زیبا بدنه ای از چوب ام دی اف، چارچوب فلزی و… داشته و روکش چوبی آن در بدنه کابینت موجب متفاوت شدن و زیبایی هرچه بیشتر کابینت آشپزخانه روکش چوبی می گردد.
در این سبک ورق های روکش چوب به وسیله دستگاه و حرارت به درب های کابینت که از جنس MDF ایرانی و خارجی می باشد پرس می شود و سپس توسط دستگاه CNC با طرح های متفاوت و مطابق با سلیقه مشتری ابزار می خورد و با توجه به انتخاب رنگ مورد علاقه مشتری در کارگاه نقاشی توسط استادکار پرداخت و رنگ می شود.
کابیت پلی گلاس و لمی گلاس
کابینت پلی گلاس چیست؟
یکی از بهترین و مقاومترین انواع کابینتهای آشپزخانه هایگلاس براق، کابینت پلی گلاس است. این نوع از کابینتها دارای سطحی بسیار شفاف هستند و روکشی صیقلی و براق دارند. ورق پلی گلاس نوعی MDF با روکشی خاص است که مقاومت و شفافیت بالایی دارد.
دلیل شفایت زیاد این ورق استفاده از روکش ملامینه مرغوب و همچنین لایه ای از جنس پلی استر براق بر روی ورق ام دی اف ساده است. از نظر دسته بندی این مدل کابینت در مجموعه کابینت های مدرن با طراحی ساده قرار می گیرد و دقیقاً در مقابل کابینت کلاسیک با منبت های چوبی و طراحی شلوغ قرار می گیرد.
کابینت نئوپان روکش ملامینه
کابینت ملامینه چیست؟
کابینت ملامینه به طور کلی به دو نوع مختلف دسته بندی می شود که این دسته بندی بر اساس نوع چوب به کار رفته در طراحی و تولید آن انجام می شود و عبارتند از : کابینت ام دی اف ملامینه و کابینت نئوپان ملامینه که در هر دو نوع ورق، روکشی از جنس ملامینه استفاده میشود و تنها تفاوت نوع مغز چوب آنها است. که ورق ام دی اف ملامینه کیفیت بسیار بالاتری نسبت به ورق نئوپان ملامینه دارد به دلیل اینکه نئوپان از جنس خرده چوب و ضایعات است و تراکم و استحکام کمی در برابر تحمل فشار و ضربه دارد به همین دلیل خیلی سریع دچار فرسایش میشود.
ام دی اف ملامینه: پرکاربرد ترین ورق MDF مصرفی بازار
نئوپان ملامینه: ورقی بی کیفیت و منسوخ شده